Chefen behöver hjälp att dra för att orka…

Med dagens höga tempo, både på arbetet och privat, är det lätt att det blir för mycket. Speciellt för dig som är chef. Därför är det extra viktigt att ha någon i sin närhet som hjälper till att dra ibland, för att få tid till återhämtning och reflektion. Så att du orkar, även långsiktigt.

Tänk på flyttfåglarna, så smarta de är att hushålla med sin energi. Ledaren flyger i täten så länge den orkar och lägger sig sedan längst bak – för att återhämta sina krafter – och genast tar en annan fågel täten och drar… Så smart!, så borde vi människor också göra, istället för att vi ofta ser det som ett tecken på svaghet att inte orka ”gå för fullt” hela tiden. Så dumt.

Målet med ledarskap är att motivera, inspirera och stödja – och få alla medarbetare att arbeta mot samma mål. Då gäller det att vara tydlig med VAR målet är och hur det ser ut, däremot kan man vara betydligt mer öppen med PÅ VILKET SÄTT man kan ta sig dit. Då kommer den positiva energin in, att tillsammans komma fram till HUR vi tar oss dit. Delaktighet och påverkan skapar engagemang, motivation och arbetsglädje + kreativitet i bästa fall. Om någon i gruppen kommer på ett nytt, mycket bättre sätt så är det en extra bonus!

Som hjälper till att skapa den positiva energi som leder arbetet framåt i rätt riktning och som är nödvändig för goda resultat. Det är speciellt viktigt när du själv är borta. Kanske kan du även få lite avlastning när det gäller viss administration, som denna person kanske tycker är roligare än du själv. Har du tänkt på denna möjlighet, istället för att pressa sig till bristningsgränsen för att hinna med allt själv.

Viktigt med en tät dialog och tid för uppföljning

Vikten av att ha en tät dialog och tid för uppföljning kan inte nog understrykas, vilket kan tyckas vara svårt att klara som ensam ledare. Att snabbt kunna fånga upp signaler som på sikt skulle kunna få en negativ effekt på såväl samarbete som resultat. Genom att ha stöd från en eller flera ”ambassadörer” (Obs! inte några favoriter) som även kan alterneras – som på olika sätt kan avlasta, motivera och inspirera – är väldigt värdefullt. Både för dig och för gruppen!

Kom ihåg, det är inte ett svaghetstecken att inte orka ”gå för fullt” hela tiden. Det är snarare både klokt och insiktsfullt att inse sina begränsningar – och framförallt så leder dessa stunder av återhämtning och reflektion till både god hälsa, motivation och kreativitet.

Ovan är viktig pusselbit för en hållbar verksamhet – och ett ”hållbart ledarskap”!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *