Mental Massage® – samtal för ökad medvetenhet

”En rädd hjärna kan tränas upp”, är en rubrik som fastnat. En artikel i Svenska Dagbladet som handlade om hjärnan, om neurologisk forskning, och de sociala hot som kan sammanfattas ASSAR (anknytning, status, säkerhet, autonomi, rättvisa). Artikeln berättar om vikten av att ha kunskap om hjärnan för att vi ska fungera bättre på jobbet och minska stressen. Mycket klokt och viktigt!

Jag har tidigare skrivit inlägget ”Lyckligare om vi vet hur hjärnan fungerar?” och vill även uppmana till ”mental massage”, ett välgörande sätt att må bättre och sänka stressnivån. Genom Mental Massage® kan vi även massera insidan och lösa upp de knutar som kan påverka dagligen. Som alternativ eller komplement till fysisk massage. Många av de fysiska problem vi upplever har ofta sin orsak på insidan. I början kan det kännas lite ovant men är väldigt befriande och skönt efteråt. Precis som vid fysisk massage. Den största utmaningen är oftast att ta steget att söka hjälp. Det är ett bra sätt att kunna förstå den uppkomna situationen, med tankar, känslor och beteenden, och samtidigt få professionellt stöd att komma vidare.

Grunden till att vi ska kunna förändras och utvecklas är att vi förstår varför vi känner och upplever det vi gör. Varför vi hamnar i sådana situationer, vilket ofta rör omedvetna och obearbetade delar i den egna ryggsäcken. Oavsett yrke och ansvar så är vi ju faktiskt bara människor med tankar, känslor och beteenden även om vi ibland försöker bortse ifrån det.  Kom ihåg att allt hänger ihop och att det oftast finns en förklaring till det som sker…

Att bita ihop och bära bördan själv är ingen bra idé och inte heller att tänka ”det löser sig nog längre fram”. Att klara av en tuffare arbetsbelastning eller bära en tyngre börda under en kort tid är okej. men att göra det under en längre tid är både dumt och kostsamt. Både för individen, andra berörda och för företaget. Då tänker jag både kort- och långsiktigt och på flera faktorer som effektivitet, produktivitet, relationer, psykisk ohälsa och på företagets rykte och varumärke.

Så satsa på dig själv under året, jag kan lova dig att det lönar sig. Lycka till och ta väl hand om dig för det är du värd.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *