Välmående

Välmående

God hälsa är för mig att må bra både på in- och utsidan. För hur vi mår på insidan syns på utsidan. Välmående på alla plan är även viktigt för friska organisationer, det är mycket som hänger ihop för en väl fungerande arbetsplats. Därför arbetar jag inom flera olika områden. Arbetsmiljön påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande där arbetsklimat, arbetsbelastning, delaktighet och möjligheter att påverka är viktiga faktorer – och det viktigaste av allt är ett bra samarbete och en god gemenskap. Då skapas en trygg arbetssituation, en arbetsplats dit alla vill gå. Att arbeta aktivt med ett hälsofrämjande arbete är alltid en god investering. Här kan du läsa mer om hur jag kan göra nytta.

Ta hand om dig själv – du är den viktigaste personen i ditt liv

Som chef och ledare behöver du ta hand om dig själv för att orka. För hur ska du annars kunna räcka till för andra? De olika plan som vi behöver god balans inom och de källor vi behöver fylla på är kroppen, känslan, tanken och själen. Med vårt höga livstempo är det lätt att springa för fort, tappa kontrollen, och sen blir det snabbt sämre. För att veta hur balansen är behöver vi ta oss tid för reflektion och att lyssna inåt. Jag är gärna ditt stöd på den resan.

Vikten av en god balans

Välmående organisationMedarbetarnas hälsa påverkar resultatet och därför är det så viktigt att markera gränsen för arbete och fritid. Belysa hur viktigt det är att ta sig tid för återhämtning. Hur du agerar är därför helt avgörande för hur andra gör. Du som chef kan visa att det är viktigt att ta hand om sig själv och sin hälsa genom att gå hem i tid. Jobbar du över mycket gör andra samma sak. För hur ska de veta att det okej att gå hem i tid? Ska du hålla som människa och ledare behöver du prioritera dig själv och reflektera över hur du ser på jobb, fritid, mat, sömn och rörelse. Inte bara för din egen skull utan också för dina närstående och dina medarbetare. När en ledare inte fungerar får det stora konsekvenser även för andra.

Lär känna dina medarbetare

I rollen som chef och ledare är det viktigt att du lär känna dina medarbetare. Att veta vad de gör, hur arbetssituationen ser ut, bry sig om och bygga relation. Känna till triggers och drivkrafter, vilka förutsättningar som finns både hemma och på jobbet. För att lättare kunna upptäcka problem och behov. Ett förebyggande arbete är helt avgörande och att ha en tät dialog om hur det går är viktigare än det årliga medarbetarsamtalet.

Vi behöver må bra och fylla på med energi för att orka med vardagen, våra jobb och relationer – och förstås för att orka vara lediga. Jag vill inspirera människor att ta hand om sig, tro på sig själva och må sitt bästa jag.

Några exempel på hur jag kan göra nytta:

Föredrag och samtal för insikt, inspiration och utveckling

Belyser vikten av att ta hand om sig själv för att orka och hur det avspeglar sig både hemma och på jobbet. Som inslag vid en chefsträff, lunchaktivitet eller som frukostföreläsning. Mellan 45 och 90 minuter kan vara lämplig tidsåtgång. Sätter igång tankar och ger tid för reflektion kring den egna arbetssituationen. Anpassas efter målgrupp.

    • Hälsa & Livsstil – En wellnesspresentation som bygger på fakta från WHO om hälsa & livsstil och orsaken till många av våra livsstilssjukdomar. Vad kan vi själva göra för att må bättre, orka mer och förebygga både fysisk och mental ohälsa?
    • Hälsoboost – Kortare föredrag om välmående. Vad vi själva kan göra för inre och yttre hälsa, både hemma och på jobbet. Små saker som kan göra stor skillnad. Kan kombineras med en styrkepromenad.Vi tänker bättre när vi rör oss! Dialog och diskussion om aktuella frågor och utmaningar på jobbet. Större medvetenhet bidrar till bättre välmående och stärker gemenskapen i arbetsgruppen.
    • Mental massage® – Ett alternativ till ”massage på jobbet” som hjälper till med ömmande muskler. Här får insidan lite tid och omvårdnad, både i läkande som förebyggande syfte. Reflekterande samtal om arbetssituationen och livet i övrigt. Tid för reflektion leder till insikter och mentala knutar kan lösas upp. Det är först när orsak och samband klargörs som det blir möjligt att förändra och förbättra. Läs mer om Mental massage®.

Föreläsning

”Hur skapar vi mer Wellness i vardagen?”

Varmt välkommen att kontakta mig så berättar jag mer.